Sharm-el-Sheikh – Op en top vakantie

De populaire badplaats Sharm-el-Sheikh heeft een prachtige ligging tussen de Sinaïberg en de Rode Zee, in een mooie baai. Het is met name bekend als mooie duiklocatie, en een graag geboekte bestemming voor zon-zee-strandvakanties.

De temperatuur kan hier behoorlijk oplopen, waardoor veel van de winkels wat andere openingstijden hanteren dan je wellicht gewend bent: vooral ’s avonds, na zonsondergang, zijn de winkelstraten bruisend en levendig. Sharm-el-Sheikh is een ideale plaats om even op te warmen in de koude wintermaanden. In december, januari en februari, de koudste maanden daar, loopt de temperatuur nog op tot een graad of 20. En het zeewater wordt ook niet kouder dan dat, heerlijk!

Levendig Sharm-el-Sheikh

Sharm-el-Sheikh heeft een aantal bekende stadsdelen, met ieder hun eigen charme. Hadaba is één van de oudste stadsdelen, met veel hotel en een mooi winkelcentrum. Via de ‘Old Market’ wandel je van Hadaba naar het naastgelegen stadsdeel Naama Bay.

De ‘Old Market’ is een sfeervol gebied met honderden kleine winkeltjes, een heel populair deel van Sharm-el-Sheikh. In Naama Bay is een voetgangersgebied aangelegd, waar je volop kunt genieten van het bruisende nachtleven, met restaurants, bars en nachtclubs.

Daarnaast heb je nog het stadsdeel Shark’s Bay, met de wat luxere hotels en Soho Square, een modern centrum met diverse faciliteiten. En het nieuwste stadsdeel Nabq is nog volop in ontwikkeling, met bekende ketens die zich hier vestigen.

Er is dus genoeg te zien, te doen, te winkelen en te genieten in de diverse delen van Sharm-el-Sheikh!

Op avontuur in en rondom Sharm-el-Sheikh

De prachtige ligging van Sharm-el-Sheikh op het meest zuidelijke punt van schiereiland de Sinaï staat garant voor mooie uitzichten. Ook onder water is er van alles te zien. Duikers hebben toegang tot het wereldberoemde natuurpark Ras Mohammed National park, met indrukwekkende koraalriffen die hier wel kilometers breed kunnen zijn, en een thuis bieden aan meer dan 200 soorten koraal.

Ook leven hier meer dan duizend soorten vissen en zeedieren, zoals clownvissen, papegaaivissen, maar ook zeeschildpadden. En je kunt hier één van de mooiste wrakduikplekken ter wereld bekijken, want het wrak van de SS Thistlegorm ligt in dit natuurpark. Ook surfen en zeilen is goed mogelijk bij Sharm-el-Sheikh.

Landinwaarts is er ook het nodige te beleven! Je kunt hier diverse woestijnsafari’s boeken, om te genieten van de bijzondere wereld met uitgestrekte zandvlakten, zandduinen, canyons en bergen om je heen. Zo nu en dan afgewisseld met een prachtige oase.

Je kunt een nacht doorbrengen in een Bedoeïenentent en genieten van de schitterende sterrenhemel in de woestijn. Of een jeepsafari of kameelsafari doen, of met een quad de woestijn in, een leuk avontuur! En het Ras Muhammed National Park behelst niet alleen de onderwaterwereld, maar ook een groot deel van het woestijnlandschap is beschermd als onderdeel van het nationale park. Hier bevinden zich indrukwekkende rotsformaties en mooie mangroves.

Cultuur snuiven vanuit Sharm-el-Sheikh

Sharm-el-Sheikh ligt wat verder weg van de prachtige archeologische vondsen in het gebied van de Nijlvallei, maar er zijn binnenlands vluchten en excursies te boeken om alsnog een dag of twee naar Luxor of Caïro te gaan om de schatten daar te bewonderen.

Wat dichterbij Sharm-el-Sheikh ligt wel het mooie St. Katherina’s Klooster, één van de oudste en belangrijkste Christelijke kloosters van de hele wereld.