Ontdek de oude schatten met een rondreis door Egypte

Een rondreis door Egypte is de manier om dit authentieke land te ontdekken. Piramides, tempels, graven en andere archeologische schatten, Egypte zit er vol mee. En ook de water-liefhebber kan volop genieten in Egypte, met prachtige vaarroutes over de Nijl en de indrukwekkende onderwaterwereld in de Rode Zee.

Een rondreis door Egypte brengt je langs alle hoogtepunten die het land te bieden heeft. En niet te vergeten de Sahara, de enorme zandvlakte die een groot deel van Egypte beslaat. Breng eens een nacht door in de woestijn en je zult versteld staan van de heldere sterrenhemel.

De hoogtepunten van Egypte

Afhankelijk van hoeveel dagen je op reis wilt, zijn er verschillende mogelijkheden. Met een acht-daagse reis kan je al een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden gaan ontdekken.

Vaste onderdelen zijn onder andere een bezoek aan de tempels van Luxor. De 242 meter lange Luxortempel is niet te missen bij een bezoek aan Luxor. En ook het enorme tempelcomplex Karnak is zeker een bezoek waard, het is één van de grootste tempelcomplexen van de wereld!

Je kunt hier met gemak een halve dag tot een dag doorbrengen en de prachtige tempels, sfinxen en overgebleven muren bewonderen.

En denk je aan Luxor, dan denk je aan de wereldberoemde Vallei der Koningen, waar je indrukwekkende graven kunt bewonderen, zoals dat van Ramses VIII en zelfs van Toetanchamon. De vrouwelijke tegenhanger hiervan, de Vallei der Koninginnen, heeft het graf van de bekende Nefertari, echtgenote van Ramses II, en er zijn nog andere graven van koninginnen te bekijken.

Luxor bevat ook een aantal interessante musea, en de twee Kolossen van Memnon, ongeveer 18 meter hoge standbeelden van farao Amenhotep III, zijn zeker interessant.

Ook de mooie stad Aswan wordt bezocht met een rondreis door Egypte. De beroemde Aswandammen zijn van wezenlijk belang om de Nijl binnen de perken te houden, en je kunt prachtig wandelen over de hoge dam. Verder heeft Aswan een aantal leuke eilandjes die je allemaal kunt bezoeken, en kan je vanuit Aswan op een traditioneel zeilschip de gebieden langs de Nijl verder verkennen.

Edfu is ook een bezoek waard en inbegrepen in de rondreis. Hier bevindt zich de imposante Tempel van Horus, de zogenaamde valkengod, met twee prachtige beelden van Horus aan de voet, en mooie reliëfen te bewonderen.

 

Nog meer mogelijkheden met je rondreis in Egypte

Ook is het mogelijk om een deel van het traject van de rondreis in te vullen met een Nijlcruise van een paar dagen. Het gebied langs de Nijl is schitterend, en vanaf het water word je continu verrast met weer een nog mooier uitzicht op een oude tempel of ander historisch bouwwerk.

Een Nijlcruise is een heerlijke, ontspannen manier om een aantal steden langs de Nijl te bezoeken. Daarnaast kan je ook een bezoek aan Caïro aan je rondreis toevoegen. Zeker als je langer dan acht dagen op reis wilt, is een dag of twee verblijf in Caïro zeker de moeite waard.

De hoofdstad van Egypte is schitterend, met archeologische schatten als de imposante piramides van Gizeh en het oude centrum van de stad, wat onderdeel is van de UNESCO Werelderfgoedlijst.