Marsa Alam – Het nieuwe duikparadijs

Het nieuwe duikparadijs Marsa Alam is volop in ontwikkeling om de nieuwe hotspot te worden langs de kust van de Rode Zee. Deze stad ligt 271 kilometer ten zuiden van het bekendere Hurghada en heeft een prachtig duikgebied voor duiken en snorkelen.

Leuk om te weten is dat Marsa Alam tot een aantal jaar geleden nog grotendeels onder het water van de Rode Zee lag. Maar door het terugtrekken van de Rode Zee is het gebied droog komen te liggen en is het kleine vissersdorpje uitgegroeid tot toeristische trekpleister. Het is een interessante plek, waar je regelmatig fossielen van zeedieren en bijzondere schelpen tegenkomt.

Marsa Alam heeft een eigen, internationale luchthaven, wat de bereikbaarheid goed maakt en een impuls geeft aan het toerisme. Het woestijnklimaat zorg voor een heerlijke zonvakantie, en het water van de Rode Zee heeft ook een aangename temperatuur.

De ongerepte koraalriffen nodigen uit om toch die snorkel en duikbril op te zetten en eens een kijkje te gaan nemen onder water. Prachtige baaien, mooie zandstranden en helder blauw water, het recept voor een heerlijke ontspannen vakantie. En naast duiken is er nog veel meer te beleven rondom en vanuit Marsa Alam.

Een avontuurlijke vakantie in Marsa Alam

Naast de prachtige koraalriffen zijn er natuurlijk ook prachtige vissen te zien in en onder het water van de Rode Zee. Er zijn regelmatig dolfijnen te zien, en je kunt er ook haaien vinden, voor een avontuurlijke vakantie! Verder kan je vanuit Marsa Alam ook diverse woestijnsafari’s doen, van een jeepsafari die je een dagje op avontuur mee neemt, tot een safari waarbij je zelfs enkele nachten in de woestijn doorbrengt, een indrukwekkende ervaring.

Een kameelsafari naar de Nijlvallei behoort ook tot de mogelijkheden. Oneindige zandvlakten, schitterende oases, je vindt het allemaal in de woestijn van Egypte. Natuurlijk onder deskundige begeleiding van een Bedoeïenengids, die de woestijn op z’n duimpje kent.

Volop mogelijkheden voor de watersportliefhebber

Een vakantie in Marsa Alam is ook ideaal voor de watersportliefhebbers. Naast snorkelen en duiken is er namelijk nog veel meer te doen en te beleven, bijvoorbeeld windsurfen en kitesurfen. De continu aanwezige zeebries zorgt voor voldoende wind in de zeilen om je uit te kunnen leven! Ook varen met een catamaran behoort tot de mogelijkheden, en dit kan je met twee tot vier mensen tegelijk ervaren.

Een beetje begeleiding hierbij kan geen kwaad, want eenmaal op zee kan het een uitdaging zijn om weer terug op het strand te komen, als de wind verkeerd staat. En natuurlijk de bekende banaan achter een speedboat, maar ook waterski en jetski, zijn aanwezig in Marsa Alam.

Culturele excursies vanuit Marsa Alam

Een vakantie naar Egypte kan natuurlijk niet voorbij gaan zonder één van de prachtige archeologische schatten van deze oude beschaving te bewonderen.

Vanuit Marsa Alam worden diverse excursies georganiseerd naar bijvoorbeeld het schitterende Luxor, met de beroemde Luxortempel en het imposante Karnak tempelcomplex. Maar ook een bezoek aan hoofdstad Caïro is mogelijk. Beide steden liggen wel op enkele uren rijden van Marsa Alam.