Hurghada – De gezellige Egyptische badplaats

Het gezellige Hurghada is een populaire badplaats aan de Rode Zee, met een prachtige kustlijn voor volop strandplezier. Het is een toeristische plaats met diverse hotels en winkelcentra. Ook het gezellige Dahar, het oude centrum, is een bezoekje waard, met een enorme soek, een traditionele Arabische markt, waar je heerlijk sfeervol doorheen kunt slenteren.

Hier wordt van alles aangeboden door de vele handelaren, waarbij je altijd kunt onderhandelen om een goede prijs overeen te komen. Verder zijn er zowel naar het noorden als naar het zuiden volop hotels te vinden, sommige nog in aanbouw, langs de kuststrook.

Hurghada als duikbestemming

De onderwaterwereld van de Rode Zee staat bekend om de pracht en praal aan flora en fauna. Mooie koraalriffen, met meer dan 200 soorten aan hard en zacht koraal, en je kunt er een veelheid aan vissen bewonderen; er zijn ruim duizend vissoorten in de Rode Zee.

Hurghada heeft een enorm aanbod aan duikexcursies. Het heldere water garandeert mooie beelden, goed zicht op de vele dieren die in het water leven. Je kunt hier schildpadden tegenkomen, maar ook dolfijnen en er zijn diverse haaiensoorten.

Hurghada zelf is al jaren een belangrijke toeristische trekpleister. Wil je genieten van een meer ongerepte duikervaring? Breng dan een bezoekje aan het zuidelijker gelegen dorp Sharm El Naga, of één van de Giftun- of Towaaleilanden, waar je meer ongerepte koraalriffen kunt bewonderen.

Er zijn verschillende boottochten naar deze eilanden, en het dorpje Sharm El Naga ligt op ongeveer 40 kilometer afstand, ook goed te bereiken.

Het Venetië van Egypte

Even ten noorden van Hurghada ligt het luxe stadje El Gouna, kunstmatig aangelegd met verschillende eilanden, kanalen en een veelheid aan bruggen. Dit wordt wel het Venetië van Egypte genoemd. Leuk om eens een kijkje te gaan nemen!

De jachthaven is ook hele mooi aangelegd en je kunt hier mooie jachten bekijken. Geniet op één van de vele terrasjes en kijk vooral lekker om je heen. Hou je van golf, dan ben je hier ook op de goede plek, want er is een 18-holes golfbaan aangelegd.

Ontdek de binnenlanden van Egypte vanuit Hurghada

Natuurlijk kan je ook landinwaarts op avontuur! Boek een tocht naar een bedoeïenendorp en breng een nacht door in de woestijn. Je zult versteld staan van de sterrenpracht aan de heldere woestijnhemel, een ware belevenis.

Je kunt een jeepsafari doen, of een quadsafari of zelfs een meerdaagse kameelsafari om de woestijn verder te gaan ontdekken, met de indrukwekkende zandduinen en prachtige oases. Het nationaal park van Wadi el Gemal is een veel bezochte bestemming vanuit Hurghada, bekend vanwege de prachtige canyons.

Ontdek het oude Egypte

Je vakantie in Egypte is natuurlijk niet compleet zonder iets van een piramide of één van de andere indrukwekkende overblijfselen van de oude Egyptische beschaving gezien te hebben.

Vanuit Hurghada worden ook diverse excursies aangeboden om de mooie tempels van Luxor te bezichtigen, of de piramides rondom hoofdstad Caïro. Je moet hier wel enkele uren voor reizen, maar het is de moeite waard!