Goedkoop reizen naar Egypte

Egypte is geen dure vakantiebestemming. Het leven ter plaatse is veel goedkoper dan we gewend zijn, waardoor je voor een lage prijs heerlijk op vakantie kunt in Egypte. De meeste vakanties zijn all-inclusive, wat inhoudt dat ook je eten en drinken ter plaatse over het algemeen inbegrepen zijn, in het hotel of resort waar je verblijft. De vele onrusten en terroristische aanslagen van afgelopen jaren hebben ook hun impact gehad op de prijzen, waardoor het nog eenvoudiger is geworden om goedkoop te reizen naar Egypte.

Het grote aanbod houdt de prijzen laag

Er zijn divers aanbieders die vakanties naar Egypte aanbieden, en dagelijks vertrekken er verschillende vluchten vanuit Nederland naar Egypte, waardoor je altijd kunt kiezen voor de beste optie qua prijs en programma. Er zijn compleet verzorgde rondreizen door Egypte te boeken, die je langs alle hoogtepunten van dit prachtige land leiden. Je kunt kiezen om te beginnen in Caïro, om de geweldige piramides van Gizeh of andere piramides te bewonderen, en het schitterend bewaard gebleven oude centrum. De meeste rondreizen doen zeker ook de oude stad Luxor aan, met het imposante Karnak tempelcomplex en de hoge Luxortempel. En nog veel meer unieke bezienswaardigheden.

Ook worden er diverse Nijlcruises aangeboden, die ook vanuit Caïro of Luxor starten en via de Nijl het land afzakken richting het zuidelijker gelegen Aswan, met de wereldberoemde Aswan dam, en verder naar Edfu, waar de tempel van Horus een enorme trekpleister is. De schitterende uitzichten vanaf de rivier de Nijl maken een cruise een bijzondere belevenis. Je kunt ook bij diverse aanbieders terecht voor een complete duikvakantie in één van de resorts langs de Rode Zee. De onderwaterwereld hier bevat tot wel duizend verschillende vissoorten en schitterende koraalriffen. Bijvoorbeeld in het gezellige Hurghada, of Sharm-el-Sheikh, of één van de nog onontdekte parels als Dahab of Marsa Alam.

 

Breid je vakantie uit met een interessante excursie

Je hebt als vakantieganger dus volop keuze in aanbieders, vluchten en type reizen. Hierdoor wordt er goed geconcurreerd, wat ook een goede invloed heeft op de mogelijkheid om goedkoop te reizen naar Egypte. Kies de reis die bij je past, voor de prijs die jij ervoor wilt betalen, het grote aanbod biedt voor elk wat wils. Ook kan je je reis uitbreiden met een diversiteit aan excursies. Denk aan een prachtige woestijnexcursie, zoals met een quad over de zandduinen racen, of een kameelsafari. Ook kan je een nacht doorbrengen in de woestijn, onder de heldere sterrennacht, en een kijkje nemen bij de Bedoeïenen die daar al eeuwenlang leven.

Andere excursiemogelijkheden zijn bijvoorbeeld een tocht met een traditioneel zeilschip over de Nijl, of vanuit je vakantieverblijf een andere bijzondere stad bezoeken, zoals Luxor of Caïro, of naar een afgelegen tempel. Dit kan je natuurlijk van te voren bijboeken bij de verschillende aanbieders, maar vaak is het goedkoper om dit ter plaatse, met de lokale bevolking te regelen. Je hotel kan je vaak een betrouwbare lokale aanbieder adviseren. En als je van te voren duidelijke afspraken maakt over de prijs en wat je verwacht, dan is dit een hele goede en vaak goedkope optie.

 

Afdingen als onderdeel van de cultuur

En ga je naar de gezellige winkelstraatjes, winkelcentra of markten, dan hoort afdingen erbij, wat ook positief bijdraag aan een goedkope vakantie in Egypte. Het is zelfs zo, dat als je niet afdingt, en dat geldt zeker voor de kleine handelaren op de vele marktjes en in de bazaar, dan zijn ze eigenlijk beledigd. Dus zie het als een sport en scoor de leukste vakantie souvenirs voor de beste prijs! Ook de lokale restaurantjes en barretjes hanteren hele gunstige prijzen, dus je kunt hier echt volop genieten, zonder dat het je een rib uit je lijf kost.