El Gouna – Venetië van Egypte

El Gouna is een kunstmatig aangelegde, luxe stad, ook wel het Venetië van Egypte genoemd. De stad is gerealiseerd met een aantal eilanden, gescheiden door kanalen en bruggen, vandaar de verwijzing naar de populaire Italiaanse stad. Het is prachtig aangelegd, en er is zelfs een 18-holes golfbaan en een jachthaven.

Je kunt hier dus niet alleen genieten van een heerlijk zonvakantie, maar ook lekker bootjes spotten en genieten van de luxe uitstraling van deze bijzondere stad. Op slechts 22 kilometer ligt het internationale vliegveld en de populaire duikbestemming Hurghada, dus goed te bereiken.

Duikplezier in El Gouna

El Gouna is ook een mooie duikplek, waar je kunt genieten van de mooiste koralen en vele vissoorten. Ook dolfijnen en zeeschildpadden kan je hier onder water bewonderen. Leuk om eens te doen als je niet zo van duiken houdt: doe een uitstapje met een ‘glass bottom boat’, zodat je alsnog kunt genieten van alle pracht en praal onderwater, zonder zelf nat te worden.

Een mooie ervaring! En het water is helder blauw en heerlijk warm, zelfs in de wintermaanden daalt de watertemperatuur niet onder de twintig graden, dus genieten maar.

Kitesurfen in El Gouna

El Gouna staat ook bekend om de vele mogelijkheden om te kitesurfen. Zowel voor beginnende kitesurfers als voor de meer ervaren kitesurfers zijn er diverse mogelijkheden om je op een kleine surfplank te laten voorttrekken door een vlieger. Met voldoende wind kan dit behoorlijk hard gaan, een hele belevenis.

Een ontspannen vakantie in El Gouna

De luxe omgeving geeft je meteen al een vakantiegevoel, en de meeste hotels en resorts zijn natuurlijk ook van alle gemakken voorzien om je echt te laten ontspannen. Mooie stranden, prachtige lagunes, en de mooie onderwaterwereld, je kunt hier volop genieten. Vanuit je strandbedje heb je al prachtig uitzicht, en pak je snorkel om alvast wat kleurrijke vissen te spotten.

Ook leuk is een tijdje doorbrengen op een terrasje bij de jachthaven, om de indrukwekkende jachten te bekijken. Je kunt zelfs een boottochtje maken door de vele grachtjes, net als in Venetië, zowel overdag als ’s avonds schitterend.

Breng een bezoekje aan het centrum met een tuktuk

In El Gouna kan je heel eenvoudig het centrum van de stad bereiken met een tuktuk. Een breed scala aan handgemaakte producten en snuisterijen worden hier aangeboden, voor een nader overeen te komen prijs natuurlijk!

Afdingen hoort er hier gewoon bij, ook al voelt dat voor ons vaak wat ongemakkelijk. Doe je het echter niet, dan beledig je ze meer dan als je wel afdingt. Zie het als een sport, een uitdaging, om je souvenirtjes voor de best mogelijke prijs in te kopen.

En ben je moe onderhandeld, breng een bezoekje aan één van de lekkere hamams, de badhuizen waar je even helemaal tot rust komt.

Cultuur proeven vanuit El Gouna

Vanuit El Gouna kan je natuurlijk ook genieten van het moois wat Egypte te bieden heeft. Er worden diverse excursies georganiseerd om bijvoorbeeld met een quad de woestijn te verkennen. Of zelfs meerdaagse excursies naar Luxor, met de prachtige tempels, of hoofdstad Caïro, met de indrukwekkende piramides.