Ervaar het Oude Egypte met een cultuurreis Egypte

Met een cultuurreis Egypte weet je zeker dat je een mooie dosis cultuur kunt opdoen in één van de oudste beschavingen ter wereld. Afhankelijk van het aantal dagen dat je op reis wilt zijn, zijn er natuurlijk meer mogelijkheden om de verschillende kanten van dit prachtige land te ontdekken. Wil je meer tijd doorbrengen in de woestijn bijvoorbeeld, of juist de onderwaterwereld verkennen bij de kust van de Rode Zee? Of ligt jouw belangstelling met name bij de unieke archeologische vondsten, tempels, piramides, mausoleums en dergelijke?

Afhankelijk van je wensen, kies je de cultuurreis Egypte die het best bij je past. Een aantal hoogtepunten zijn sowieso inbegrepen.

Hoogtepunten cultuurreis Egypte

Een bezoek aan de mooie stad Luxor mag in ieder geval niet ontbreken tijdens je cultuurreis Egypte. Bezichtig de indrukwekkend hoge Luxortempel en het imposante Karnak tempelcomplex. Maar ga ook zeker kijken bij de graven van de Vallei der Koningen en de Vallei der Koninginnen, waar je onder andere het beroemde graf van Toetanchamon kunt bewonderen. Ook leuk zijn de overblijfselen van het oude dorpje Deir el-Medina, waar vroeger de kunstenaars en handwerklieden woonden, die werkzaam waren in de Vallei der Koningen en de Vallei der Koninginnen. Dit geeft je een leuk inkijkje in hun dagelijks leven.

Ook de stad Aswan wordt niet vergeten tijdens de cultuurreis Egypte. Deze voormalige steengroeve biedt een mooie kijk op hoe het hier vroeger was, met het openluchtmuseum bij de steengroeve, en het Nubische Museum. Ook liggen er een aantal interessante eilandjes bij Aswan, met elk een unieke bezienswaardigheid, van archeologische monumenten als tempels tot een eiland met prachtige botanische tuinen. Vanuit Aswan wordt vaak een uitstapje gemaakt met een Dahabiya, een houten zeilschip waar je ook kunt overnachten.

Vervolgens gaat de reis door naar Kom Ombo, waar een bijzondere tempel te zien is die uit twee delen bestaat, die elk aan een andere god gewijd zijn: de god Horus, de valkengod, en de god Sobek, de krokodillengod. Hierna ga je naar Edfu, waar de goed bewaard gebleven Horus tempel te zien is, een prachtige tempel met schitterende reliëfen en beelden van de valkengod Horus.

 

Aanvullingen op je cultuurreis Egypte

Zoals gezegd zijn er nog meer mogelijkheden om je cultuurreis uit te breiden, afhankelijk van hoeveel dagen je wilt reizen en waar je interesses liggen. Er zijn mogelijkheden om een dag of drie, vier je reis te vervolgen in een Nijlcruise als onderdeel van de cultuurreis. Een schitterende ervaring om vanaf de river de Nijl langs de prachtige steden te varen. Ook kan je een aantal dagen duiken in de Rode Zee aan je reis toevoegen, of juist wat extra tijd doorbrengen in de woestijn. Een jeepsafari, een tochtje met een quad over de zandduinen, een bezoek aan een groene oase, een overnachting in een bedoeïenentent, er is van alles mogelijk.

En natuurlijk de prachtige stad Caïro, met de wereldberoemde piramides, sfinxen en andere archeologische bezienswaardigheden, is een aanrader om aan je cultuurreis toe te voegen. Met een dag of acht kan je al een schitterende reis maken, en met een dag of vijftien kan je je de Egypte ervaring compleet maken.